Wat is crossfit?

het belangrijkste kracht- en conditieprogramma

Ons programma is gebaseerd op de CrossFit methodiek. We doen een variatie aan functionele bewegingen (bijvoorbeeld squats en push-ups) onder hoge intensiteit. Functionele bewegingen horen van nature bij de mens, zitten in ons DNA en zijn essentieel voor een goede kwaliteit van leven. We training voor een optimale levensduur, we trainen voor gezondheid en boven alles: we trainen omdat het leuk is.

We hebben pull-up rekken, touwen en ringen. We hebben losse gewichten en kettlebells. We hebben roeimachines en springtouwen en nog veel meer. Maar wat we vooral hebben, is een community van atleten van alle niveaus en achtergronden, die door de beste CrossFit coaches worden begeleid, getraind en geïnspireerd.
Iedere les begint met een warming-up. Daarna wordt er aan de benodigde skills gewerkt en krijg je de instructies en tips voor de WOD (Workout Of the Day). Zodra de coach roept “3-2-1- Go!” begint de uitdaging. Als groep, maar toch ieder voor zich, pusht iedereen zichzelf tot het uiterste en moedig je elkaar aan om zo het maximale uit de workout te halen.

Word onderdeel van een community waar je elkaar support en waar iedereen welkom is.

Word sterker en fitter door middel van leuke, uitdagende workouts.

Verbeter je leven in alle facetten met behulp van onze verschillende programma’s.

Wat kun je verwachten?

Je wordt gezonder en sterker
Als je spieren opbouwt en fitter wordt door middel van functionele fitness, profiteer je hier je hele leven van.
Je krijgt meer zelfvertrouwen

Doordat je sterker wordt en nieuwe dingen leert, ga je je vanzelf beter voelen, zowel fysiek als mentaal.

Je wordt onderdeel van een geweldige community
Onze coaches en leden respecteren en verwelkomen iedereen. Wie je ook bent, je zal je altijd thuis voelen CrossFit 020.

Our crossfit team

Fabian Dashorst

Coaching methodology and didactics, nutrition, movement analysis, weightlifting, sportpsychology.

Sport, management en Ondernemen at the Academy for Physical Education (ALO)

Crossfit Lowlands Throwdown athlete 2012 and 2013

Erwin van Beek

Physical and Mental Personal Leadership & Program Developer

ALO, Sports Academy of the Netherlands, Police degree Epierience, PDR and SPEAR combatives trainer, personal physical trainer since 1997, Crossfit level 1, Coaches prep course

Qualified Regionals 2012, 4Th place CrossFit games 2013 ( masters division 40-44), 17Th place CrossFit games 2014 ( masters division 40-44)

Boek je eerste les

Als je een keer een workout wil proberen of als je reist en je wil een keertje binnenvallen, dan vinden we het fijn om te weten dat je komt. We vragen iedereen zich in te schrijven voor een les, omdat we een maximaal aantal plekken hebben. Als je voor de eerste keer komt of als je een keertje komt binnenvallen, doe dan het volgende:

Registreren

Schrijf je in

Kies je datum en tijd en klik op Inschrijven

Maak een account aan

Log in met je Facebook account of maak een profiel aan

Je eerste les!

Schrijf je in door de optie “Register as unpaid” te kiezen

Inschrijfkosten

Na je eerste bezoek, betaal je aan de desk een ‘drop-in fee’. Als je lid wordt, verrekenen we dit met je eerste maand.

Veelgestelde vragen

Moet ik ervaring hebben om mee te kunnen doen?

Nee. Onze lessen zijn voor mensen die nog nooit aan CrossFit hebben gedaan, voor topatleten op het hoogste niveau en alles daar tussenin. We leggen iedere beweging uit en helpen je individueel. Elke workout en elke beweging kan worden aangepast aan jouw niveau.

Moet ik fit zijn om aan CrossFit te kunnen doen?

Je kan bij ons komen trainen, ongeacht je fitnesslevel, je leeftijd, je gewicht of eventuele fysieke problemen. Je doet hoe dan ook een leuke en veilige workout. We kijken altijd naar wat je wél kan doen, in plaats van naar wat je niet kan.

Moet ik opwarmen en stretchen voor de les?

Onze lessen beginnen altijd met een warming up, die past bij de workout die je gaat doen. Als je tijd hebt voor of na de les, kun je altijd nog even zelf stretchen, bepaalde skills oefenen of gewoon lekker socializen.

Raden jullie het aan om dagelijks te trainen?

Nee. We bieden een compleet fitness- en gezondheidsprogramma aan, dus we raden je aan om de tijd te nemen om te herstellen. Zo voorkom je blessures en profiteer je maximaal van je training. Wij kunnen je adviseren wat het juiste trainingsschema is voor jouw niveau en jouw doelen.